Carpatcement susţine şi promovează voluntariatul în Neamţ

Carpatcement, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Neamţ, a premiat luni, 17.11.2014, cele mai bune iniţiative din judeţul Neamţ înscrise la „Ora de voluntariat”.

În proiect au fost înscrise 72 de iniţiative, venite din partea a 42 de unităţi şcolare nemţene. Inspectoratul Şcolar Judeţean Neamţ a susţinut şi promovat demersul Carpatcement, iar compania a premiat cel mai bun proiect de voluntariat cu o tabletă.

În activităţi au fost implicate peste 100 de cadre didactice şi aproximativ 2.500 de elevi.

„Ora de voluntariat” s-a născut în întâlnirile „Sfatul Bătrânilor” la care participă de fiecare dată şi reprezentanţi ai Inspectoratelor Şcolare. A pornit de la ideea implicării sociale proactive pe care, cu ajutorul Inspectoratelor Şcolare am extins-o în toate judeţele unde deţinem fabrici de ciment. Suntem foarte recunoscători cadrelor didactice din judeţul Neamţ care s-au înscris într-un număr atât de mare, dar mai ales elevilor care s-au străduit să facă lucrurile mai bune în comunitatea lor”, declară domnul Marius Lupa, Directorul Fabricii de Ciment Taşca.

La festivitate au fost prezenţi domnul Inspector General, Viorel Stan, doamna purtător de cuvânt al ISJ Neamţ, Maria Ghinita şi profesorii câştigători însoţiţi de o parte din elevii care au participat la activităţile „Orei de voluntariat”.

Locul 1 în competiţia voluntarilor din Neamţ a fost ocupat de către doamna profesor coordonator Luminiţa Cotfasa de la Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 1 Bicaz. Aceasta, împreună cu elevii săi, au dorit să le ofere copiilor săraci o şansă, prin colectarea şi donarea de bunuri materiale pentru a-i sprijini în efortul lor spre un trai mai bun. „Trebuie să le oferim tuturor această şansă pentru că suntem egali. Iniţiativa noastră a început acum 2 ani, dar ne-am înscris în această competiţie nu pentru a concura, ci pentru a ne face cunoscută cauza”, a declarat o elevă care s-a implicat activ în proiectul clasei.

Festivitatea s-a încheiat cu remarca domnului inspector Viorel Stan care a declarat că „Şi Carpatcement a ieşit câştigător în acest proiect prin toate acţiunile de voluntariat din judeţ care au făcut comunitatea mai unită şi mai atentă la cei din jur, fie ele mediu, oameni sau animale.”

Proiectul „Ora de voluntariat” are ca obiectiv principal implicarea tinerilor în activităţi sociale sau ecologice care să contribuie la dezvoltarea durabilă a societăţii din care fac parte. Din acest motiv, profesorii şi diriginţii au un rol semnificativ în îndrumarea, coordonarea şi delegarea activităţilor elevilor.

Totodată, fiecare proiect înscris la „Ora de voluntariat” Neamţ va fi publicat şi promovat pe site-ul www.heidelbergcement.ro şi pe Facebook. Staţi aproape!

Bogdan Arnăutu

ESG and Communication Manager

Heidelberg Materials România Șos. București-Ploiești 1A,
Bucharest Business Park, clădirea C2
013681 București
România