Rezultate financiare

Carpatcement Holding S.A., Carpat Beton S.R.L. și Carpat Agregate S.A. – companii care, în urma fuziunii din Decembrie 2015, formează în prezent HeidelbergCement România S.A.– au înregistrat în 2015 o cifră de afaceri cumulată în valoare de 185 de milioane de euro, egală cu cea din anul precedent. Acest rezultat se datorează în principal, în contextul economic nefavorabil de pe piața locală a construcțiilor, evoluției negative a diviziei de ciment și ușor pozitive a diviziilor de agregate și betoane. Pe fondul creșterii cifrei de afaceri și a volumelor de vânzări în diviziile de agregate și betoane, dar și ca urmare a preocupării permanente pentru controlul costurilor, HeidelbergCement România a consemnat în 2015 un profit brut de 35 de milioane de euro, în creștere cu 5% față de anul anterior.

Investiții

Începând cu 1998, an care marchează lansarea operațiunilor grupului HeidelbergCement în România, investițiile totale pe piața locală se ridică la peste 500 de milioane de euro, inclusiv costurile de achiziție. Investițiile totale de mediu pentru modernizarea celor trei divizii – ciment, betoane și agregate se ridică la o valoare totală de peste 41 de milioane de euro.Investițiile au reprezentat dintotdeauna o prioritate, atât pentru creșterea afacerii, cât și în sprijinul dezvoltării durabile. În anii cei mai dificili ai crizei economice globale, 2008-2009, HeidelbergCement a investit în România aproximativ 100 de milioane de euro în creșterea capacității de productie ciment, care a ajuns astfel la circa 7,15 milioane de tone pe an.

Contribuții la buget

Din 1998 până în prezent, HeidelbergCement România a contribuit cu peste 350 de milioane de euro la bugetul de stat. În 2016, taxele și impozitele plătite către stat au atins nivelul de aproximativ 37 de milioane de euro (incluzând aici impozite pe salarii, TVA, taxe locale, redevențe, impozit pe profit etc.).

Sediu central

Tel: 
+40 21 311 59 76
Fax: 
+40 21 311 59 74
HeidelbergCement România S.A.
șoș. București-Ploiești 1A,
Bucharest Business Park, clădirea C2
013681 București
România