CARPATCEMENT amenajează primul parc din mediul rural din judeţul Ilfov

În cadrul programului „Bucureştiul Respiră”, ajuns în acest an la cea de-a treia ediţie, CARPATCEMENT HOLDING a continuat plantarea pădurii de protecţie din comună Copăceni şi a amenajat în acelaşi timp şi primul parc din mediul rural din judeţul Ilfov, menţinându-şi astfel promisiunea de refacere a Centurii Verzi a capitalei şi de readucere a „oazelor de verde” în mijlocul comunităţilor.

Mihai Rohan”Anul acesta este unul special pentru compania noastră. Împlinim 10 ani de existenţa pe piaţă din România şi am vrut să marcăm acest eveniment şi în cadrul celui mai important program de responsabilitate socială pe care îl desfăşurăm: „Bucureştiul Respiră”. Am gândit programul de anul acesta pentru a ajută atât locuitorii Bucureştiului să respire un aer mai curat, cât şi locuitorii judeţului Ilfov, care nu aveau nici un parc amenajat pe întreagă suprafaţă rurală a judeţului. Am venit în întâmpinarea nevoilor comunităţii din Copăceni, amenajând pe locul unui depozit necontrolat de deşeuri, pe malul Argeşului, primul lor parc”, declara Mihai Rohan, Director General Carpatcement Holding. (vezi biografie şi foto la calitate de prinţ)

Ediţia din 2008 a programului „Bucureştiul Respiră” este realizată printr-un parteneriat public-privat între Carpatcement Holding, DHL România, Asociaţia Experţilor de Mediu, Primăria Comunei Copăceni, Agenţia pentru Protecţia Mediului Ilfov şi Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului Bucureşti.

Anul acesta, compania DHL a ales să se asocieze demersului Carpatcement, aducând o contribuţie importantă în cadrul programului „Bucureştiul Respiră”: „Protecţia mediului face parte din strategia corporatistă a DHL şi se concretizează printr-o serie de programe proprii de împădurire, cum este programul „Salvează Pădurea”, sau printr-o serie de parteneriate cu alte companii sau ONG-uri, de tipul celui încheiat cu Carpatcement. Ne dorim că o astfel de colaborare să reprezinte un exemplu de urmat pentru mediul de afaceri din România”, a declarat Gian Sharp, Country Manager al DHL Internaţional România.

În cadrul acestei ediţii a programului „Bucureştiul Respiră” au fost eliminate peste 2,500 tone de deşeuri şi s-au plantat pe o suprafaţă de împădurire de peste 2,4 hectare 25 de specii de foioase şi conifere, însumând peste 5,000 de arbori şi arbuşti de diferite soiuri (salcâm, mesteacăn, frasin, glădiţă). De asemenea, s-au adus peste 300 de tone de pământ de împrumut pentru a asigura mediul propice plantării acestora.

Tot în cadrul programului „Bucureştiul Respiră”, CARPATCEMENT HOLDING a construit primul parc amenajat din judeţul Ilfov, cu o suprafaţă de peste 2.500 mp. Suprafaţă verde a parcului este delimitată de alei pietonale, la construirea cărora au fost folosiţi peste 600 mp de pavele şi borduri. „Identificarea unor nevoi reale şi concrete, participarea şi implicarea comunităţii precum şi utilizarea resurselor economiei locale reprezintă cheia succesului unui asemenea demers de CSR”, declara Florin Vasiliu, vicepreşedintele Asociaţiei Experţilor de Mediu.

CARPATCEMENT HOLDING a iniţiat programul „Bucureştiul Respiră” că răspuns faţă de diminuarea drastică din ultimii ani a Centurii Verzi a capitalei, formată din păduri de protecţie care au menirea de a reîmprospăta aerul, în timp ce împiedică praful să între în oraş.

Programul a fost iniţiat în 2006, când s-au plantat copaci pe o suprafaţă de 2 hectare în comună Cornetu (judeţul Ilfov); pentru cel de-al doilea an de implementare a programului, s-a ales un teren de 28,000 de metri pătraţi în comună Copăceni (judeţul Ilfov).

HeidelbergCement este lider mondial pe piaţă de agregate şi un important jucător în domeniul cimentului, betonului şi altor activităţi conexe, ceea ce îl poziţionează printre cei mai mari producători de materiale de construcţii din lume. Compania are peste 70,000 de angajaţi în 2,800 de locaţii pe patru continente. Pentru 2007, cifra de afaceri a Grupului este estimată la aproximativ 10.7 miliarde euro, iar vânzările de ciment şi clincher se ridică la aproximativ 88 milioane de tone.

În România, Grupul este prezent în producţia de ciment, betoane şi agregate prin companiile CARPATCEMENT HOLDING, CARPAT BETON, respectiv CARPAT AGREGATE. Activităţile din domeniul cimentului în România sunt coordonate de compania CARPATCEMENT HOLDING. Cimentul este produs în cele trei fabrici aflate la Bicaz, Deva şi Fieni.

DHL este liderul global al pieţei de curierat expres şi logistică, specializat în furnizarea de soluţii inovative şi adaptate cerinţelor specifice, provenite printr-o singură sursă. DHL oferă expertiză globală în transportul expres, transportul de marfă aerian şi maritim, transportul pe uscat, soluţii logistice contractuale, precum şi în servicii poştale internaţionale, expertiză combinată cu o largă acoperire mondială şi o înţelegere profundă a pieţelor locale. Reţeaua internaţională DHL leagă peste 220 de ţări şi teritorii din întreagă lume. 300.000 de angajaţi se dedică furnizării de servicii rapide şi de încredere care depăşesc aşteptările clienţilor. DHL este o marca a Deutsche Post World Net. Grupul a înregistrat venituri de peste 63 miliarde euro în 2007.

Bogdan Arnăutu

ESG and Communication Manager

Heidelberg Materials România Șos. București-Ploiești 1A,
Bucharest Business Park, clădirea C2
013681 București
România