Heidelberg Materials România produce betoane, şape şi mortare și oferă servicii de transport şi pompare a betonului.

În 1998, grupul german Heidelberg Materials a început producția de betoane în România, prin înființarea a două stații de betoane, una la Timișoara și cea de-a doua la București. În 1999, grupul a înființat compania TBG România Beton Group, care a avut rolul de a coordona activitățile de management pentru stațiile de betoane.
La inceputul anului 2003 TBG Romania Beton Group a devenit Carpat Beton.
În anul 2015, Carpat Beton S.R.L., Carpatcement Holding S.A., și Carpat Agregate S.A. au devenit o singură companie, sub numele HeidelbergCement România S.A.
În luna iulie 2023 HeidelbergCement România S.A. și-a schimbat denumirea, ca urmare a procesului de rebranding demarat la nivelul Grupului. Noua denumire a companiei este Heidelberg Materials România S.A.

Compania își desfășoară în prezent activitatea prin:

  • o rețea națională de 18 stații de betoane
  • un laborator de testare a betonului produs de stațiile proprii
  • sediul central din București

Stații betoane

Stațiile de betoane sunt dotate cu instalații ecologice care respectă cerințele legale în domeniul protecției mediului. Acestea au zero emisii de praf și de zgomot. De asemenea, au capacitatea de a recicla betonul întărit și de a prepara și furniza betoane în condiții extreme de temperatură.

Stații de betoane - Contact

Servicii de transport și pompare beton

Pentru a-și păstra calitatea prescrisă și realizată, betonul proaspăt trebuie transportat în condiții care să împiedice segregarea acestuia și care să-i păstreze lucrabilitatea. Heidelberg Materials România oferă servicii de transport și pompare a betonului, compania punând la dispoziția clienților săi o flotă de automalaxoare cu capacități de 9 și 10 metri cubi, precum și o flotă de autopompe, cu brațe de lungimi de la 31 la 42 de metri.

Laborator de testare a betonului

Compania dispune de un laborator autorizat gradul II, care testează și certifică betonul produs și comercializat. Testele de laborator verifică atât calitatea materialelor componente (ciment, agregate, aditivi și apă), cât și pe cea a betonului proaspăt și întărit.

Informări privind impactul de mediu