HeidelbergCement România continuă să susțină sistemul de sănătate din țară, în contextul pandemiei COVID-19

Sprijin suplimentar pentru Spitalul Orășenesc Pucioasa și Spitalul Județean Neamț
 

București, 16 aprilie

HeidelbergCement România își continuă angajamentul de a susține spitalele din comunitățile în care își desfășoară activitatea și de a contribui la lupta împotriva COVID-19. În completarea donației anunțate la data de 26 martie 2020, compania susține eforturile Primăriei Pucioasa în lupta împotriva COVID-19 cu o contribuție financiară de 5.000 euro și două containere medicale pentru secția UPU și pentru secția de psihiatrie a Spitalului Orășenesc Pucioasa, folosite pentru compartimentul de triaj epidemiologic.

În plus, la solicitarea celor de la Spitalul Județean Neamț, au fost instalate încă trei containere medicale și o rampă de acces. Rampa este necesară pentru transportul pacienților diagnosticați cu Covid 19 pe circuite complet delimitate și special amenajate către secțiile de terapie. Cele trei containere au fost amplasate la secția de dializă, la secția de pediatrie și în completarea celor amplasate deja la camera de gardă a spitalului Județean.


Sprijin total de 145.000 EUR în lupta împotriva COVID-19

În cadrul  parteneriatului cu Asociația Volunteer for Life, HeidelbergCement România a donat deja Spitalului Județean Neamț patru containere medicale echipate, mobilate și dezinfectate, astfel încât trierea pacienților să aibă loc în afara perimetrului propriu-zis al spitalului. Acestea conțin și camere de izolare, unde pacienții așteaptă să fie trimiși pe secțiile de specialitate. 

De asemenea, compania a sprijinit Fondul de Urgență inițiat de Asociația pentru Relații Comunitare cu suma de 124.000 euro. Din această sumă s-au achiziționat și trimis Spitalului Județean Târgoviște șase paturi de terapie intensivă și un monitor de funcții vitale, iar Spitalului Județean de Urgență Deva un aparat performant de testate. Din aceeași sumă s-au achiziționat și montat ultimele cinci containere (două la Pucioasa și trei la Piatra Neamț) și rampa de acces de la Spitalul Județean Neamț.

În plus, HeidelbergCement România a oferit suma de 5.000 euro inițiativei Cumpărături la ușa ta, o inițiativă voluntară a Asociației Geeks for Democracy care livrează la domiciliu persoanelor în vârstă sau nedeplasabile pachete de alimente de strictă necesitate, în scopul înființării unui call center, precum și asigurarării materialelor de protecție sanitară a voluntarilor care fac livrările de alimente și organizării unui prim centru logistic.

Astfel, investițiile totale în lupta împotriva COVID-19 în cele trei comunități se ridică la 145.000 euro.

Activitatea HeidelbergCement România se desfășoară în mod normal 

Heidelbergcement România respectă cu strictețe toate dispozițiile legale și toate recomandările autorităților din sistemul de sănătate publică. Unitățile HeidelbergCement România funcționează în acest moment normal, fiind depuse eforturi pentru a asigura continuitatea activității.

Bogdan Arnăutu

ESG and Communication Manager

HeidelbergCement România S.A. Șos. București-Ploiești 1A,
Bucharest Business Park, clădirea C2
013681 București
România