Home arrow Arhiva subiecte noi arrow Ora de voluntariat la Centrul de zi „Speranta Pentru Colonie”

Ora de voluntariat la Centrul de zi „Speranta Pentru Colonie”

Colegiul Economic Hermes Petrosani a intampinat provocarea concursului „Ora de voluntariat” Hunedoara, editia 2013, cu o initiativa coordonata de catre doamna profesor Otilia Huszar.

1. Justificarea proiectului
Altruismul si toleranta sunt valori care, desi respectate, sunt tot mai putin interiorizate, pretuite si integrate in sistemul valoric al omului contemporan. De multe ori asumate formal sau doar pentru promovarea propriei imagini, acestea sunt prea putin cultivate motiv pentru care Colegiul Economic Hermes din Perosani a demarat proiectul de voluntariat „Ora de voluntariat la Centru de zi „Speranta Pentru Colonie”.

2. Scop
Se urmãreste sprijinirea participãrii active a copiilor si elevilor ca agenti sociali cu valoare si importante abilitãti in familie, scoalã, comunitate si societate, prin promovarea respectului pentru copil.

3. Parteneri
Centrul de zi „Speranta Pentru Colonie” din Petrosani, coordonator Ginghina Mihaela.

4. Voluntari (elevi ai clasei a X a A): 
Fertu Diana, Badea Georgiana, Sporea Maria, Selaje Cristina, Lautaru Iuliana, Balan Raluca, Ginghina Vlad, Parvu Codruta, Negrean Deliana, Cuzub Diana.

5. Activitati realizate:
• Confectionarea si valorificarea bratarilor
• Comercializarea duciurilori, a jucariilor, a materiei prime pentru obiectele de artizanat si pentru  prajituri.
• Meditatii cu elevii din centrul de zi
• Pregatirea colindelor pentru Craciun
• Confectionarea obiectelor de artizanat in cadrul Clubului ,,Maini dibace”

6. Descrierea proiectului: 
Luni, 25 noiembrie 2013, elevii clasei a X-a A de la Colegiul Economic ,,Hermes” din Petrosani s-au intalnit cu copiii din Centrul de zi. Pentru aceasta intalnire ei au confectionat bratari pe care le-au vandut, iar din banii incasati au cumparat dulciuri, jucarii, materiale pentru obiectele de artinazat confectionate de o parte din voluntari in cadrul Clubului ,,Maini dibace”. Ceilalti voluntari i-au ajutat pe copiii din cadrul centrului sa-si faca temele, au repetat colindele pentru Craciun. 

7. Finantare: resurse proprii.
centrul_de_zi_speranta_pentru_colonie_1.jpg

centrul_de_zi_speranta_pentru_colonie_2.jpg
 

centrul_de_zi_speranta_pentru_colonie.jpg