Betoane

HeidelbergCement România  produce betoane, şape şi mortare și oferă servicii de:

  • testare pentru produsele livrate,
  • transport şi pompare a betonului.

În 1998, grupul german HeidelbergCement a început producția de betoane în România, prin înființarea a două stații de betoane, una la Timișoara și cea de-a doua la București.

În 1999, grupul a înființat compania TBG România Beton Group, care a avut rolul de a coordona activitățile de management pentru stațiile de betoane.La inceputul anului 2003 TBG Romania Beton Group a devenit Carpat Beton. În anul 2015, Carpat Beton S.R.L. ,Carpatcement Holding S.A., și Carpat Agregate S.A. au devenit o singură companie, sub numele HeidelbergCement România S.A.

Compania își desfăsoară în prezent activitatea prin:

  • o rețea natională de 21 stații de betoane,
  • un laborator de testare a betonului produs de stațiile proprii,
  • o firmă specializată în servicii de pompare beton,
  • sediul central din București.

Stații betoane

Stațiile de betoane sunt dotate cu instalații ecologice care respectă cerințele legale în domeniul protecției mediului. Acestea au zero emisii de praf și de zgomot. De asemenea, au capacitatea de a recicla betonul întărit și de a prepara și furniza betoane în condiții extreme de temperatură.

Vezi datele de contact pentru cele 21 de stații de betoane

Servicii de transport și pompare beton

Pentru a-și păstra calitatea prescrisă și realizată, betonul proaspăt trebuie transportat în condiții care să împiedice segregarea acestuia și care să-i păstreze lucrabilitatea.

HeidelbergCement România oferă servicii de transport cu autobetoniere, cu capacități de 7 și 9 metri cubi. De asemenea, compania dispune de o flotă de 17 de pompe de beton, cu brațe de lungimi de la 24 la 47 de metri.

Laborator de testare a betonului

Compania dispune de un laborator autorizat gradul II, care testează și certifică betonul produs și comercializat.

Testele de laborator verifică atât calitatea materialelor componente (ciment, agregate, aditivi și apă), cât și pe cea a a betonului proaspăt și întărit.