Programul de formare profesională prin ucenicie la locul de muncă 2017-2019

HeidelbergCement România a selectat 15 ucenici în cadrul programului de formare profesională prin ucenicie la locul de muncă 2017-2019

Compania HeidelbergCement România a finalizat procesul de selecție a ucenicilor care vor fi calificați la locul de muncă în meseria de Electrician întreținere și reparații. Timp de 2 ani, în perioada 2017-2019, cei 15 ucenici vor avea șansa să învețe această meserie, atât teoretic, cât și practic, în fabricile de ciment Fieni – județul Dâmbovița, fabrica Tașca – județul Neamț și în fabrica Chișcădaga – județul Hunedoara.
Școala de Ucenici – 2017-2019.

Ediția aceasta a programului de formare profesională prin ucenicie la locul de muncă are ca obiectiv calificarea în ocupația de Electrician întreţinere şi reparaţii, prin parcurgerea unui plan de formare profesională, în colaborare cu un furnizor autorizat, și a unui plan de muncă corelat cu activitatea de mentenanță electrică dintr-o fabrică de ciment, sub îndrumarea unor coordonatori de ucenicie, specialiști cu experiență în domeniu din cadrul companiei HeidelbergCement România.

Programul are o durată de 24 de luni, timp în care ucenicii sunt angajați în fabrici, în baza unui contract de ucenicie. La finalul programului, participanții vor susține un examen de absolvire, în urma căruia vor obține un certificat de calificare profesională, recunoscut la nivel național şi european și, în funcție de rezultatele obținute, vor primi o ofertă de angajare în cadrul companiei.

Șansele de a fi angajați în cadrul companiei la finalul programului de ucenicie sunt mari. Absolvenții programului de ucenicie HeidelbergCement România 2014-2016 care au dorit să-și continue cariera în cadrul companiei au fost angajați. Mai exact, 23 din cei 24 de ucenici care au început cursurile au trecut cu brio examenul (atât proba practică, cât și cea teoretică) și au obținut calificarea pentru care s-au pregătit în ultimii 2 ani. 21 dintre aceștia au dorit să continue să lucreze în cadrul companiei, iar HeidelbergCement România le-a oferit tuturor un post pe măsura calificării lor în cadrul echipei sale de specialiști.

Școala de Ucenicie HeidelbergCement România a luat naștere ca urmare a dificultății de a găsi tineri care să îi înlocuiască pe specialiștii aflați în prag de pensionare din companie, în baza cadrului legal existent (Legea 279/2005 – republicată), care stabilește modalitatea prin care o companie realizează calificarea la locul de muncă conform unor standarde ocupaționale, raporturile de muncă între ucenic și angajator precum și facilitățile pe care le primește un angajator pentru a acoperi o parte din costurile acestui program. În acest fel, compania a avut garanția unui program riguros, axat pe nevoile sale specifice și șansa ca, la finalul programului, să cunoască ce competențe profesionale au participanții, pentru a-i angaja pe cei mai buni dintre ei.

În cei 19 ani de prezență în România, HeidelbergCement România a contribuit la dezvoltarea unei comunități puternice de specialiști, implicându-se activ în educația și susținerea de programe dedicate încurajării performanței acestora. Compania intenționează să continue această abordare, de a investi proactiv în formarea profesională prin noi programe, care să-i ajute pe participanți să-și pună bazele unei cariere de succes.