Carpatcement a premiat cele mai interesante „Ore de voluntariat” din judeţul Hunedoara

În parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara, Carpatcement a desfăşurat şi premiat cea de-a doua ediţie a concursului „Ora de voluntariat”.

Festivitatea de premiere a avut loc joi, 27.11.2014, la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara, unde profesorii care s-au clasat pe locurile 1, 2 şi 3 au fost răsplătiţi cu câte o tabletă care să-i ajute în activităţile didactice. La eveniment au fost prezenţi şi doamna Inspector şcolar general al ISJ Hunedoara, Maria Ştefănie, şi domnul Mircea Bobora, Director al Fabricii de ciment Carpatcement din Chișcădaga. Aceştia au înmânat premiile câştigătorilor şi au lăudat toate iniţiativele de voluntariat din judeţ.

Clasamentul a fost întocmit de către ISJ Hunedoara împreună cu specialişti ai Carpatcement şi toţi profesorii participanţi au primit câte o diplomă care le atestă activitatea desfăşurată.

Locul I a fost ocupat de către doamna profesor Daniela Uglai de la Şcoala Gimnazială Densuş din localitatea Densuş, jud. Hunedoara. Aceasta împreună cu elevii voluntari şi în parteneriat cu Asociaţia „Drag de Haţeg” au construit Casa Vulcanilor. Scopul acestui proiect a fost acela de a implementa un punct de atracţie turistică în comună prin colaborarea exclusivă a membrilor comunităţii.

Locul II i-a revenit doamnei profesor Oana Maria Parva care, alături de elevii săi, a desfăşurat proiectul „Nouă ne pasă”. Astfel au donat cărţi, caiete, jucării, haine, încălţăminte, alimente, fructe, şi legume adunate de elevi şi aduse de la casele lor către 10 familii alese tot de aceştia din comunitatea locală a comunei Vălişoara.

Tableta pentru locul III i-a revenit domnului profesor Ioan Mihăilă de la Şcoala Gimnazială Băiţa. Acesta împreună cu elevii au înfrumuseţat o gospodărie veche din centrul comunei. Mai exact, au plantat conifere şi arbuşti ornamentali, au amenajat un rondou de flori în jurul fântânii din curte, au săpat, tăiat şi aranjat trandafirii, iar la finalul acţiunii au făcut curăţenie şi au depozitat lemne în magazia locuinţei.

În competiţie s-au înscris 42 de proiecte care au fost coordonate de aproximativ 50 de profesori. Elevii cu ajutorul cărora s-au desfăşurat orele de voluntariat au fost aproximativ 1.500 la număr, iar aceştia au venit din partea a aproximativ 30 de şcoli şi licee din judeţul Hunedoara.

Fiecare proiect înscris la „Ora de voluntariat” Hunedoara va fi publicat şi promovat pe site-ul www.heidelbergcement.ro şi pe www.facebook.com/Carpatcement. Ţineţi aproape!

Bogdan Arnăutu

ESG and Communication Manager

Heidelberg Materials România Șos. București-Ploiești 1A,
Bucharest Business Park, clădirea C2
013681 București
România