Home arrow Presa arrow Comunicate de presa arrow CARPAT BETON a inaugurat a treia statie ecologica de betoane din Bucuresti

CARPAT BETON a inaugurat a treia statie ecologica de betoane din Bucuresti

17 mai 2005 Categorii: Corporate, Carpat Beton
CARPAT BETON, divizie apartinand Grupului HeidelbergCement in Romania, a inaugurat azi, 17 mai 2005, cel de-al noualea punct de lucru din tara: statia de betoane din Pantelimon. Acest nou punct de lucru deschis de CARPAT BETON se inscrie in seria celor 3 statii de betoane ecologice din Bucuresti, alaturi de statiile din Mogosoaia si bulevardul Timisoara.

Ineditul eveniment de lansare al noului punct de lucru, organizat chiar in incinta statiei de betoane din Pantelimon, s-a bucurat de participarea reprezentantilor autoritatilor locale si a managementului celor 3 divizii romanesti ale Grupului HeidelbergCement: CARPATCEMENT HOLDING, CARPAT BETON, CARPAT AGREGATE.

Noua statie de betoane se afla pe DN3, la 13 km de centrul Bucurestiului si la 4 km de Autostrada Soarelui, avand corespondenta cu estul si sudul capitalei. Aceasta amplasare faciliteaza in mod substantial activitatea CARPAT BETON, avand in vedere ca celelalte statii sunt situate in nordul si vestul Bucurestiului.

Limitarile, atat din punct de vedere geografic, cat si din punctul de vedere al capacitatii de productie, nu puteau fi surmontate decat prin deschiderea unei noi statii de lucru in aceasta zona”, a declarat Dl. Mihnea Stoian, Director General al CARPAT BETON.

Lucrarile de constructie la statia din Pantelimon au durat aproximativ 6 luni, primul metru cub de beton fiind produs pe 15 octombrie 2004. In primele trei luni de activitate, productia a depasit estimarile initiale. In prezent, statia din Pantelimon asigura cea mai mare parte din cererea de betoane din zona lacurilor Pantelimon, Cernica dar nu numai.

CARPAT BETON BUCHAREST - Pantelimon este specializata in producerea de betoane aditivate, sape si mortare fiind in masura sa livreze aceste produse in cantitati, tipuri si calitate cerute de beneficiari. Noua statie este deservita de personal calificat, activitatea desfasurandu-se in conformitate cu normele europene in vigoare. In acord cu strategia Grupului HeidelbergCement privind protectia mediului, statia de betoane din Pantelimon a fost dotata cu un sistem de reciclare a reziduurilor de beton.

Acest nou punct de lucru, vine sa consolideze pozitia CARPAT BETON in cadrul pietei de constructii din zona Capitalei si da startul seriei de investitii prevazute la nivel national de Grupul HeidelbergCement.

Valoarea totala a investitiei realizata la statia din Pantelimon se ridica la aproximativ 1,5 milioane Euro”, a declarat domnul Mihai Rohan, Director General CARPATCEMENT HOLDING. „Pe viitor preconizam noi investitii ce se vor materializa prin deschiderea, la jumatatea anului, a unei noi statii de beton in Oradea”, a mai adaugat domnul Rohan.

Grupul HeidelbergCement este lider mondial in domeniul materialelor de constructie, fiind in acelasi timp unul dintre primii producatori de ciment din lume. La nivel international, Grupul are 42.000 de angajati in 50 de tari. In 2004, cifra de afaceri a Grupului s-a ridicat la 6,9 miliarde euro iar vanzarile de ciment la 65 milioane tone. Cu un total al investitiilor de peste 240 milioane euro si cu un numar de 2.300 de angajati, HeidelbergCement este unul dintre cei mai importanti investitori germani din Romania.

In Romania, HeidelbergCement este prezent, din 1998, in productia de ciment, betoane si agregate prin companiile CARPATCEMENT HOLDING, CARPAT BETON, respectiv CARPAT AGREGATE.

CARPAT BETON, divizia de betoane a grupului HeidelbergCement in Romania, detine 9 statii de betoane: Bucuresti (3), Timisoara, Ploiesti, Iasi, Brasov, Pitesti si Bacau.